English version

Termékfajták praktikusan

Egy kis segítség a különféle termékekhez


KÁVÉ

Ha kávé csomagolásába kezd, körültekintően kell eljárni ahhoz, hogy hosszantartó minőséget tudjon biztosítani a fogyasztó számára.

A pörkölt kávé minősége rohamosan romlik a levegővel érintkezve, ezért a pörkölést követően azonnal csomagolni kell, a maradék levegőt is elszívó vákuum technológiával.

A szemes kávé lényege az aromája. Ezt csak egy féleképpen tudja megőrizni: a csomagolásába rejtett aromavédő szeleppel. Ez segít abban, hogy a kávéból szökő gázok, például széndioxid, szabadon távozhassanak, valamint a kávét védő csomagolásba ne kerüljön be oxigén.


SAVANYÚSÁG

A savanyúság levet ereszt, így különösen oda kell figyelni a csomagolóanyagra és a gépre is. A polietilén anyagok e termékkel kapcsolatban nem bizonyulnak jó választásnak, ellenben a pape anyagokat csak ajánlani tudjuk. Az eljárás során kismértékű vákuum szükséges!

Ha csomagológépet vesz, figyeljen a minőségére, savállóságára! Pontosan a korrodálódás elkerülése végett, olyan gépet válasszon, amelynek felül van a hegesztőfeje! Palettánkban a kamrás és az állótasakos vákuumcsomagológépeket ajánljuk szeretettel!


ZÖLDSÉGEK

Figyelem! A zöldségek gázt termelnek! Ezt elkerülhetjük, ha hűtött körülmények között csomagoljuk, majd ezt követően is hűtve tároljuk. A jól kezelt, pucolt zöldséget natúr vákuumzacskóba csomagoljuk!

 

PIROSPAPRIKA ŐRLEMÉNY

Az új, jövőre hatályossá váló 2015-ös rendelet szerint A fűszerpaprika-őrleményt az élelmezés-egészségügyi előírásoknak megfelelő, fényvédő, zsírt át nem eresztő csomagolóanyagba kell csomagolni. Ehhez mérten standard csomagolóanyagaink között szerepelni fog a fűszerpaprikához való fény és aromazáró kivitel, hátul hegesztett és oldalredős variációban is, külső borítását tekintve piros színnel.


POROK

Egyáltalán nem szükséges vákuumozni, mert simítózáras tasakunk tökéletes eltarthatóságot biztosít. Talpas kiszerelésben nagyon jól mutat. Amennyiben valamilyen oknál fogva mégis vákuumozásra van szükség, porszűrővel ellátott gépet kell használni.


FOLYADÉKOK

Folyadékszeparátorral ellátott külső tasakos vákuumgéppel csomagoljuk. Henkelmann gépeink között vannak álló (vertikális) gépek is, melyek tökéletesek folyadékok csomagolására. Tasakot tekintve a kupakos tasakokat ajánljuk. A kupakokat bármely tasakunkra rá tudjuk illeszteni. Középen és csőrszerűen kialakítva, a könnyű kiöntést biztosítva oldalt a tasak tetejére is.  A talpas tasakok minden folyadéknak nagyon esztétikus látványt biztosítanak, de a vákuumtasakok talp nélkül is praktikusak.


TEJTERMÉKEK

A tejtermékek csomagolásának nagyon fontos szempontja a csírátlanítás, gondosan ügyelve az át nem léphető hőmérsékletre (pl. vitamin ne illanjon el). A Vacook gépen beállítható hőmérsékelet, állandóságot biztosít a terméknek. Csomagolhatjuk tálcába, vákuumzacskóba is a termékeket.


HÚSOK

Tökéletesen vákuumozható termékek! A vörös húsoknál szükséges odafigyelni a nagy százalékú oxigén védőgázra, mely speciális körülményeket igényel. Használhatunk az igénynek megfelelő vákuumzacskókat, valamint vákuumos védőgázas tálcalezáró gépet.


KÉSZÉTELEK

Kézi megoldás esetén a BP gépeket ajánljuk, melyekhez különféle szerszámokat is tudunk készíteni (többféle tálca esetén). A BP 40-es körbevágja a lezárt tálcát, a BP 30-asnál ez a kezelő feladata. Amennyiben a csomagolt termék kiskereskedelembe, polcra kerül, mindenképpen a BP 40-est ajánljuk, más esetben a BP 30 is tökéletes.

Automatizált ételcsomagoláshoz nagy gépeket, töltősorokat is tudunk biztosítani.

A tálcalezáráshoz fedőfóliákat használhatunk. A Fixes fóliát nem tudjuk lehúzni a tálcáról, a Peel-es fóliát csak a PP tálcákról, a PeelU fólia azonban valamennyi tálcáról lehúzható.


MAGVAK, DIÓFÉLÉK

Szúrásmentes, poliamid csomagolást igényelnek, melyet kasírozott tasakokkal oldunk meg kiváló minőségben.


SZAPPANOK

Oldalredős BOPP csomagolást használjunk hozzájuk, melyek négyzetre nyílnak ki, ezáltal könnyen behelyezhető, esztétikus csomagolást biztosítanak a szappanoknak.

sysop@kollarpakk.hu