Mosott, pucolt gumós zöldségek csomagolásához vákuum csomagolást ajánlunk. Olyan zöldségek, amelyek összenyomódnának vákuumcsomagolásban, védőgázzal megvédhetők az összenyomódástól, ehhez a csomagoláshoz ugyanazokat a vákuumtasakokat ajánljuk, mint a sima vákuumcsomagoláshoz. Leveles zöldségek, saláta konyhakész csomagolásához a lélegző csomagolásokat ajánljuk. A zöldségek csomagolásánál a kihívást mindig az adja, hogy a zöldségek amint megsérül a külső héj, gázt kezdenek termelni. Így a pucolt zöldségek, ha vákuummal vannak csomagolva és nincs valahogyan leállítva a gáztermelésük, gyakran "felfújják" a tasakokat. Mivel a vákuumtasakok gáztartók, vagyis a zöldség által termelt gázokat nem engedik ki. Így pár óra után úgy tűnik, mintha a tasak visszaengedte volna a levegőt, "fellazul", még pár óra után labdává nő a tasak, és elkezd feszülni, majd még pár óra után, vagy a hegesztésnél szétválik, vagy megnyúlik az anyag annyira, hogy egyszerűen kidurran. Ezért nagyon fontos, hogy a zöldségek gáztermelése még csomagolás előtt le legyen állítva. A lélegző csomagolásoknál ez nem okoz problémát, mert ott távozni tud a termelt gáz a tasakból. Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, keresse kollégánkat!