Készétel csomagoláshoz érdemes már az elején kettéválasztani az ebéd kiszállításhoz történő készétel csomagolást a kiskereskedelemben kapható készételektől. Az első variációnál az ételt nem kell "tartósítani", az egyetlen cél, hogy csepegés mentes, biztonságos csomagolást biztosítsunk. Itt fontos, hogy a tálca elég vastag legyen, hogy bírja a forrón töltést, valamint a fedőfólia és a tálca kompatibilis legyen, hogy a zárással ne legyen gond szállítás közben, és a fogyasztónak ne okozzon gondot a csomag felbontása. Mindenképpen előny, ha a csomagolás mikrózható, hiszen ebben az esetben a fogyasztónak nem kell áttöltenie az ételt melegítéshez, hanem elfogyaszthatja egyenesen a dobozból. Amennyiben ilyen célból keres csomagolást, a pp tálcáinkat ajánljuk lehúzható fedőfóliával. Ilyen csomagolást egyszerű tálcalezáró géppel lehet készíteni. Amennyiben hosszabb polcidőre van szüksége, úgy vákuumos védőgázas csomagolásra van szükség. Amennyiben az étel elfogyasztása majd a csomagolásból történik, úgy itt is a pp tálcáinkat ajánljuk, azonban itt a megfelelő zárófólia a gázzáró, lehúzható fedőfólia. Ehhez a csomagoláshoz vákuumos védőgázas tálcalezáró gépre van szükség, ahol a géppel a csomagban létrehozott vákuum, majd a levegő helyére történő védőgáz befecskendezése biztosítja, hogy az étel hozzáadott tartósítószer nélkül, hűtött körülmények között, hosszú időn át meg tudja tartani fogyaszthatóságát. Amennyiben a kész ételt nem a csomagolásából fogják elfogyasztani, de fontos hogy könnyen, hatékonyan lehessen szállítani, hogy adagolva legyen, úgy tasakba is lehetséges csomagolni, vákuummal, ha az étel nem törékeny, vagy vákuummal védőgázzal, ha törékeny vagy összenyomódhat. Tasakban hőkezelni is jól lehet, így ez a fajta csomagolás arra is alkalmas, hogy nyersen, vagy félkészen csomagolják le az ételt, és a tasakban főzzék meg. Amennyiben hőkezeléses csomagolás érdekli, keresse kollégánkat.