Kávé csomagolásnál a csomagoló anyaggal szemben a legfontosabb követelmény az aroma és fényzárás. Attól függően, hogy milyen hosszú polcidővel számolunk, lehetőség van 100%-os fényzárásra, és kb. 80%-os fényzáró tulajdonsággal rendelkező alapanyag felhasználására is. A szemes kávé csomagolásánál az is fontos, hogy a frissen pörkölt kávé által fejlesztett gázt a tasakból ki lehessen engedni úgy, hogy a külső levegő ne juthasson vissza a tasakba, ezt úgy tudjuk elérni, ha egyirányú szeleppel látjuk el a tasakokat. Nagy kiszerelés csomagolásához, ott ahova nem szükséges a tasak visszazárhatósága (vendéglátó ipar) a klasszikus ezüst oldalredős tasakokat ajánljuk. Kisebb kiszereléshez attól függően, hogy visszazárható, vagy egy adagos kiszerelésről, polcon álló vagy fekvő megoldásra van szükség, bármelyik kivitelű tasakunk megfelelő lehet, a lényeg, hogy ezüst alapanyagból legyen. Gépeink közül szemes kávé csomagoláshoz impulzushegesztőinket ajánljuk, illetve őrölt kávé "tégla" csomagolásához állótasakos vákuumgépünk a megfelelő választás.